Hår&Hårpleie

Har naturlige krøller, bleket og til ca midt på ryggen.
Naturlige men ikke født med: Som lita hadde jeg Emilhår. Hvitt og maks 2a men mere mot 1.
Etterhvert som jeg vokste til ble håret mørkere til jeg landet på musebrunt, og også mere og mere bølgete til det ble krøll, da på toppen av hodet, fra 19-20års alderen (krøllhawk?)
Resten av håret i nakke og ved tinningene var bølgete.
image
Er ikke sikker på krølletypen min, er mange kart ute på nettet som viser til forskjellige krølletyper og hvordan man skal finne frem, jeg har enda ikke snøring over om jeg er 2a-c, 3a-c eller hva. Lettere å vite hva jeg ikke har. Definitivt ikke 1’er eller 4’er, m hva jeg er nok en blanding av litt forskjellig innenfor. Noe som er ganske så vanlig.
image
Tall og bokstav systemet er vist utviklet av hårpersonen til Oprah hvor tallets økning viser til krøll, mens bokstavene om håret er fint (a) eller grovere (c),
image
mens Lorraine Massey går etter navn: Corkscrew, Corkicelli, Botticelli, Wavy, S’wavy.
image
Ikke at det ble enklere for meg å finne utav… men heller mot corcicelli og 3a.

Uansett hvordan krøll så er håret til oss krølltopper tørt, det bruser seg pga hårstråene er tørste og en stor del av krøllemetoden er å få sulfater, som stripper håret for fukt, og silikoner som legger seg som en barriere rundt hårstråene og ikke lar fukt slippe inn, ut og vekk fra hår (og hud).

Har siden 2009 ca unngått sulfater i alt av produkte til skalp og hår og kropp, da jeg merket sammenheng hvor kløete og stramt hodebunnen ble etter en «god gammaldags skrubb&vask» så fant meg milde og fine shampoer uten sulfater og med naturlige og økologiske ingredienser, f.eks John Masters Organics Sage con&poo.

Men har allikevel ikke vært ute av tankene mine å slutte helt med sjampo, frem til jeg kom over the Curly Girl Method, og leste om hvordan man skal behandle krøller.
Cowash, dvs vask av hår med balsam, uten silikon og -cones selvsagt.
Så nå kures det, skylles og pleies med oljer, balsam og epplesidereddik.
Og sateng putetrekk og nattlue. Jupp, nattlue…

Har ingen balsamfavoritt per nå, bruker Louise Galvin Sacred Locks Treatment Har balsam fra now solutions citrus moist og As I Am cowash jeg bruker til vask, og leave-in etter vask, fra kinky-curly, både rett fra flaska og utvannet på en sprayflaske for morgenduggete hår og for nattens sleepment (hihi lagde ordet sjøl av treatment+sleep)
Anskaffet og spiral spritz, curling custard fra kinky-curly.
Heimelåggå linfrøgelé er og en suksess i håret mitt. Og billig ☺
Oljer jeg bruker er: Kokos, jojoba, avokado, druekjerne, argan. Altså alt som hydrerer krullene.

«Ligg unna silikoner, sulfater og skitt, slikt skal ikke i håret mitt 😇»

Blax og invisibobble er luggefrie strikker som etterlater minimal skade på hår. Om natten så bruker jeg satengsjal/lue/putetrekk, fuktsprayer det morgen og kveld, og fingergrer det.

beforafterthecurlygirlmethod

 

Reklamer