Dyreetisk, naturlig, økologisk og miljøvennlig!

11 des

Mannehud, kvinnehud, barnehud. Den skal uansett tas vare på. Og kun det beste er godt nok.

Mange krav. Til både hud-og hårpleie, andre produkter og ikke minst mat.

I våre dager er det blitt enklere å finne produkter til hva det enn skal være som følger disse kriteriene, samtidig som det fortsatt er vanskelig å holde seg orientert.

Noe som er viktig for meg , er ikke bare at produktene skal være gode for min hud og hår og helse, både på kort og lang sikt, men også skal de  falle inn under mine kriterier som dyreetiske, så naturlige ingredienser som mulig, økologisk og selvsagt miljøvennlig –

Jeg har falt for, og prøver så godt det lar seg gjøre å følge nemlig dette mottoet: Det man smører på seg skal man også kunne ete (selv om det nødvendigvis ikke trenger å smake godt 🙂 )

Og å få pen hud og skinnende lepper av et produkt som under fremstilling har fått et/flere dyr til å lide? Nei takk, ikke noe for meg) eller bruke produkter som på lang sikt skader huden/håret, nei takk skarru ha. Spesielt ikke siden det det finnes likesågode og omikkebedre produkter som er dyreetiske, OG også nå med naturlige ingredienser, som pleier.

Hadde du vært villig til å gjennomgå forsøk for at pelsen til dyr, eller eget kjæledyr for den saks skyld, skulle skinne. Ekstra?

Da blir det feil, uetisk og umoralsk i disse opplyste tider å støtte en industri som av kun folks likegyldighet mot de svake, og profitt på bekostning av de forsvarsløse- får fortsette. Det er nå min mening. Krever ikke at alle skal bry seg, og surfe på nett for å finne ut ditt og datt, skrive e-poster m.m til produsenter. Men bry deg der du kan. Noe informasjon kommer faktisk seilende i fanget, så er det produkter du vet blir fremstilt på bekostning av dyr. Hvorfor fortsette å bruke penger på de?

Jeg har mine syndere i spa-skatollet mitt, enten kjøpt inn fra uvitenhet, eller småsyndere jeg fortsetter å kjøpe til det kommer en mere etisk erstatning (gjelder ikke for dyretestede-og miljøskadelige produkter! men for de som ikke er økologiske eller 100 % naturlige). Men jeg lærer. Og å få det jeg ønsker, uten å fire på krav jeg ikke skjønner det skal være nødvendig å måtte sette i vår tids opplyste samfunn. Det man mangler av kunnskap kan man tilegne seg.

Fullstendig Nei til dyretestede produkter. De vil jeg ikke bruke penger på. Mine andre kriterier følger hverandre som regel, men ikke alltid. Men man leter videre.

Det jeg mener med dyreetisk istedetfor dyrevennlig, er jo at jeg overhodet ikke lever et dyrevennlig hverdagsliv, er ikke vegetarianer, eller enda bedre: Veganer. Jeg eter egg, kjøtt og noen ganger melk osv.Det jeg mener er at uansett type fangenskap, så er det ikke særlig vennlig mot dyr. Mener ikke at man skal aksjonere og fri alle kuer, høns, undulater og gullfisken til farmor. Men har man satt dyrene i en livssituasjon de ikke kan komme seg vekk fra, så skal man skal behandle dyrene etisk riktig. Sette de i forhold som er opptimale i forhold til deres art. Nei til rovdrift av mat dyr, ihjel-avlede raserene kunstdyr og levende kosedyr, Ja til dyreetisk og verdige liv, om dyret så skulle ende på slakte benken. Det betyr jo ikke at dyret og dets liv ikke har noen verdi. Tvert i mot.

Bruk hodet, vi har bare en klode, og vassdrag og sånn...

Også vår gode gamle jordklode, om klima-og miljøforandringene kommer av det ene eller andre. Hvorfor utsette Goe Gaia, tøysete Tellus, vår kule klode og dens firbente, flyvende, svømmende, rotfestede, jålete (oss) skapninger for unødvendig slitasje?

Man trenger ikke å gjøre en helomvending, og ta dette til seg som en hjertesak, og ha dette i hodet 24/7 det har ikke jeg heller, jeg gjør så godt jeg kan. Så la oss bare forsøk litt, og å gjøre så godt man kan. Jeg har blitt flinkere til å velge bort burhøns eggene, tror ikke helt på de økologiske eggene, men de frittgående hønsene må vel ha det bra? Gleder meg til våren, da legger påfuglene egg att, de vet jeg har det 100 % bra.

Ha respekt for liv, og det som gir deg liv.

 

Fine saken.

Ha en fin lørdag, kos deg, og kooos deg. Det skal jeg. Og om du er like engasjert som meg, så lykke til i produktjungelen.

Reklamer

Én kommentar to “Dyreetisk, naturlig, økologisk og miljøvennlig!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 15; Tid for engasjemang « Vensmeden Vendis - 15. desember 2010

    […] og håpe og satse på at jeg klarer det så bra at andre følger etter. Har skrevet et lite innlegg her. Gjør det beste du kan. Ha folkeskikk og folkevett , så kommer man […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: