Privatlivets fred i skattelistenes tider

30 okt

 

Hva er det som gjør at skattelistene fortsatt er oppe og går? Folks nysgjerrighet selvsagt, men at stat, regjering og disse tilater det!? Skattelistene stemmer ikke med reel formue eller inntekt uansett, ettersom det er gjort fradrag for det som er fradragsberettiget. Listene viser kun ligningsverdier, noe som er noe  helt annet enn reelle verdier.

Ei venninne av meg bor på bolig felt, grei inntekt, men kun oppført med 111 000,- på skattelisten fra 2009 (noe med huslånet eller noe sånt å gjøre siden hun egentlig tjente mere) Hun var vel en av få i sin gate som ikke ble ranet, eller hva man skal si. Det hadde i lengre tid flydd noen små-snuskete karfolk rundt i den bygda, med små-innbrudd her og der.

Og som det blir advart nå i media, så vil jeg si skattelistene våre på nett, er rett og slett som å ha pin-koden tatovert i panna, selv om tallene kan være meget misvisende i +/- retning. Og det var egentlig ikke jeg klar over før nylig, og neppe utenlands-bandene heller. Bandene, være seg de er fra Norge eller ikke, bruker nok flittig søk der for å lodde vannet. Jeg spør: «Hva slags nytte har vi av å ha skattelistene tilgjengelig?»

Isåfall om de skal bestå, så gi folk iallefall muligheten til å reservere seg mot å stå der, som man kan reservere seg mot reklame. Eller enda bedre. De som vil stå der, være automatisk tilgjengelig på gule1881 sider og få postkassa full av reklame; Kan selv ta seg bryet med å registrere seg som villig til de. Farsken, det var en god ide.

Skattesøk er for snuskete nysgjerrige, og snuskete kriminelle. Skattesøk=Snusk. M.m man søker opp eksen som var utro for 15 år siden for å le av at han tjener drittlite (og late som at tallene muligens ikke er feil), da er man bare trist og litt bitter på en lørdagskveld 😀

Sånn på sparket, en USA fyr på tv (joda, her har vi kildene i orden) sa at de som jobbet på skattekontoret og ble tatt i å f.eks snike på skatt/formue til kjendiser evt. eksen; Fikk sparken. Får gi usa’ene klapp for det.

Søk på Chuck Norris! Gjør det, gjør det!

Og ligg unna naboen og kollegaen. Men eksen er vel fritt vilt? Eller? Neish, ligg unna der og, et ostepop istedet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: